Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

01. 07. 2022. 08:29 >> 08:27

RADULOVIĆ SE NADA

Avio saobraćaj da ne bude ponovo zaustavljen

Civilna avijacija mora da bude spremna za sve eventualno nove izazove koje može izazvati novi talas korona virusa, ali se Aerodromi Crne Gore, na šta je apelovao i predsjednik ACI EUROPE Havijer Marin, nadaju da izvršne vlasti na globalnom nivou, a vođene prethodnim iskustvom, neće preduzimati drakonske mjere i ponovo zaustavljati svjetski saobraćaj.

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja se održava u Istanbulu, poručio zamjenik izvršnog direktora ACG, Petar Radulović.

“S obzirom na ozbiljne probleme sa kojima se suočava avio industrija uslijed hroničnog nedostatka kadra koji je nastao nakon masovnih otkaza tokom 2020. godine i čije se reperkusije, nažalost, sada najviše osjećaju na svjetskim aerodromima, a imajući u vidu i novi talas korona virusa, mi moramo zajedničkim snagama djelovati i apelovati na ključne donosioce odluka da i u narednom periodu omoguće normalan tok saobraćaja u svijetu”, kazao je Radulović.

Simpozijum u Istanbulu traje do 1. jula, a domaćin je Generalni direktorat civilne avijacije Turske.

Osim simpozijuma u organizaciji ICAO, paralelno se održava i Svjetski forum avijacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније