Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

RTS/Tanjug [ I. P. ]

30. 06. 2022. 11:39 >> 11:36
2

ABAZOVIĆ I ČADEŽ

Resetovanje odnosa i kroz privredu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocijenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i Crne Gre svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda.

Dritan Abazović je rekao da se danas razgovaralo sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata kada je riječ o infrastrukturi i turizmu, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dvije zemlje ili na drugim mjestima.

Ocijenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obje države usmjeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obje države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocijenio da su Srbija i Crna Gora privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

"Želim da vam zahvalim što ste i prije nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da cio region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti", rekao je Čadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao da je veoma važno da dvije strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dvije zemlje koje će se baviti temama poput snabdijevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

"Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab cijelog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crnu Goru vide kao opciju za rješavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprijede turistički potencijali Crne Gore koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju", rekao je Čadež.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније