Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

25. 05. 2022. 13:54   >>  13:52

JOKOVIĆ - MILER

Ojačati saradnju CG i Austrije u stočarstvu i agroturizmu

Dalja saradnja Crne Gore i Austrije doprinijeće unapređenju odnosa dvije prijateljske zemlje, ocijenio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, i ukazao na potencijal za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

On je na sastanku sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom, kazao da će Vlada Crne Gore kreirati povoljan okvir da podrži investicije u tom sektoru.

Muller je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju.

Joković je upoznao Milera sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11,12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Miler je kazao da je spreman za prenos iskustava Austrije u procesu pristupanja EU kao i u drugim oblastima značajnim za sektor poljoprivrede, istakavši da Crna Gora ima visokokvalitetne proizvode na čiju proizvodnu treba da se fokusira.

Joković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da je iskustvo Austrije kao članice EU od izuzetnog značaja za proces pristupanja Crne Gore i iskazao zahvalnost na spremnosti austrijske strane za razmjenu iskustava i otvorenosti za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u sjevernom regionu, u oblasti stočarstva, agroturizma i šumarstva.

Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Austrije i Crne Gore dodatno ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније