Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

08. 04. 2022. 09:58 >> 09:59

SVRKOTA OCIJENIO

Prvi korak ka kriptoindustriji moramo sami napraviti

Posjete vizionara Vitalika Buterina Crnoj Gori ogroman je podsticaj, a prvi korak ka izgradnji kriptoindustrije u našoj zemlji moramo mi sami napraviti, rekao je savjetnik za kriptovalute u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Novak Svrkota.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao je da Vitalik Buterin, koji je nedavno posjetio našu zemlju, vizionar, genije i veoma skromna osoba.

Svrkota kaže da mediji kriptovalute povezuju sa trgovinom narkoticima ili pranjem novca, a u suštini je to zajednica gdje su uključeni ljudi različitih profila.

Rekao je da Buterin želi da Crna Gora bude u skladu sa njegovom kriptovizijom: "Ono što je moguće zavisi od drugih faktora. Mi pokušavamo da nađemo prostor gdje bi država i naši građani mogli da imaju koristi od otvaranja radnih mjesta, dovođenja jakih kompanija iz te industrije".

Dolazak Buterina je istorijski za Crnu Goru, navodi Svrkota.

"Njegov dolazak je ogroman podsticaj, korak ka donošenju regulative i izgradnji kriptoindustrije moramo mi sami da napravimo. Da se edukuje javnost šta su kriptovalute, kako se bezbjedno koriste", pojasnio je Svrkota.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније