Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

28. 01. 2022. 09:14   >>  09:26

MILER DRAKIĆEVOJ

Austrija želi snažnije ekonomske odnose sa CG

Ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler istakao je da ambasada želi da još snažnije doprinese povezivanju privrednika Crne Gore i Austrije.

Miler je to kazao tokom sastanka sa predsjednicom Privredne komore (PKCG) Ninom Drakić. Kako je saopšteno iz PKCG, Miler i Drakić razgovarali su o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između dvije države.

"Ambasador Miler, koji je odnedavno u našoj državi, istakao je da ambasada želi da još snažnije doprinese povezivanju privrednika Crne Gore i Austrije, a prilika za to može biti poslovni forum u okviru događaja koji se, u sklopu kampanje Refocus Austria, planira za proljeće", navodi se u saopštenju PKCG.

Kampanja Refocus, kako su pojasnili, predstavlja glavnu komponentu plana ekonomskog oporavka austrijske Vlade nakon pandemije kovid-19.

Drakić je, kako se dodaje, kazala da će u komunikaciji sa Privrednom komorom Austrije snažno doprinijeti organizaciji poslovnog foruma privrednika dviju država.

"Miler je ukazao na potrebu intenzivnijeg uključivanja austrijskih kompanija na tenderskim pozivima koji se raspisuju u Crnoj Gori, a naročito u projektima koje finansira EBRD", navodi se u saopštenju.

Kako navode iz PKCG, sagovornici su se saglasili da zaštita životne sredine nudi mnogo mogućnosti za austrijske investicije, koje bi doprinijele harmonizaciji Crne Gore sa načelima EU u ovoj oblasti.

"Takođe, veliki prostor za saradnju crnogorskih i austrijskih kompanija postoji i u oblasti turizma, posebno imajuću u vidu potencijale sjevera Crne Gore", navode iz PKCG.

Drakić je upoznala ambasadora sa organizacijom i aktivnostima Privredne komore Crne Gore, među kojima će, kkao su kazali, jedna od najznačajnih aktivnosti u naredom periodu biti digitalizacija usluga ove asocijacije i podrška privredi u procesu digitalne transformacije.

"Ona je istakla da bi iskustva austrijske privredne komore bila dragocjena u tom procesu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније