Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

05. 11. 2021. 10:59   >>  11:01 8

PRAVA CG

Vladajuća većina da podrži Maršalov plan

Prava Crna Gora saopštila je daje punu podršku projektu „Evropa sad“, za koji kažu da je najveći ekonomski iskorak u tri decenije.

Vlade Crne Gore je juče usvojila program „Evropa sad“, kojim rukovodi ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja na čelu sa Jakovom Milatovićem. Prava CG poručuje da je to kapitalni projekat nove vlasti, kao i magistralni recept za ekonomski i socijalni oporavak Crne Gore, pa ima i, kako kažu, punu podršku Prave Crne Gore.

„Ne smijemo dozvoliti da građani ispaštaju zbog usko-partijskih interesa i upravo zbog građana važno je da sve partije vladajuće većine pruže snažnu podršku ovom programu koji imaza cilj oporavak Crne Gore od ekonomske krize i poboljšanje životnog standarda građana. Ovim programom podstaknućemo ekonomski rast, koji će dovesti do rasta životnog standarda građana Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana je prioritet i zato je podrška ovim ekonomskim reformama od vitalnog nacionalnog značaja“, poručuju iz Prave CG.

Podsjećaju da program predviđa povećanje minimalne zarade sa 250 na 450 eura i povećanje zarada za 17%, koje će dovesti do porasta prosječne neto zarade na 700 eura.

Program podrazumijeva i smanjenje poreskog opterećenja na zarade sa sadašnjih 39% na 21%, što omogućava poslodavcima da mogu povećati zarade zaposlenima i proizvodnju. Time se stvaraju uslovi za privlačenje novih investicija i za ekonomski rast.

„Pitanje socijalne pravde je je jedno od centralnih programskih pitanja Prave Crne Gore i zbog toga ćemo dati punu podršku i puni doprinos u svim fazama projekta „Evropa sad“, jer je ovo jedno od najvećih ekonosmkih, pa čak i civilizacijskih iskoraka Crne Gore u protekle tri decenije i nešto za šta smo se oduvijek borili, a to je: povećanje standarda života građana i ekonomski napredak društva. Pozivamo kolege iz parlamentarne većine da što prije krenemo u izglasavanje svih zakonskih tekstova koje podrazumijeva projekat „Evropa sad“, jer pitanje ekonomskih reformi ne smije da čeka“, poručuju iz Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније