Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

04. 10. 2021. 18:37 >> 18:37

SKUPŠTINSKA KOMISIJA

Saradnjom do najboljeg rješenja za rudarsko-metalski sektor

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, Sindikata metalskih i rudarskih radnika i članovi Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije dogovorili su saradnju kako bi se pronašlo najbolje rješenje i pomoglo rudarsko–metalskom sektoru, saopšteno je iz Skupštine.

Navodi se da su predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić, član Komisije Dragan Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za razvojne ekonomske politike Milena Lipovina Božović i vršiteljka dužnosti direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje Jevrosima Pejović održali sastanak sa predstavnicima Sindikata, Sandrom Obradović, Željkom Rabrenovićem i Igorom Krulanovićem.

Iz Skupštine su kazali da je u radnoj, otvorenoj i srdačnoj atmosferi dogovorena saradnja predstavnika Komisije, Ministarstva i Sindikata, kako bi se radilo na izmjenama i dopunama Zakona o fondu rada i člana 17 stav 3 i 4 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

„Načelno je dogovoreno da se međuresorski djeluje, u cilju pronalaženja najboljeg rješenja, kako bi se pomoglo rudarsko–metalskom sektoru, radnicima koji rade na najtežim radnim mjestima, na kojima se staž osiguranja računa sa uvećanjim trajanjem“, navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli da su predstavnici Komisije, Ministarstva i Sindikata razgovarali o problemima u Željezari Toščelik, Rudnicima Boksita i drugim kompanijama vezanim za rudarsko-metalski sektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније