Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 11:17   >>  15:32 10

MEDOJEVIĆ SAOPŠTIO

"Raskinuti ugovor, zašto davati 54 miliona za rekonstrukciju TE"

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da ugovor o rekonstrukciji TE Pljevlja treba raskinuti i poručio da je svima jasno da ta TE neće moći da ispuni ekološke parametre, nakon, kako je naveo, takozvane “ekološke rekohstrukcije”.

Medojević pita zašto EPCG ne raskine ugovor koji je sklopila DPS Vlada. 

"Izvođači su kasnili sa rokovima, a korona se ne može tretirati kao viša sila, jer je ugovor sklopljen u sred pandemije, pa se ne radi o novim okolnostima, nepoznatim izvođačima radova", piše u saopštenju Medojevića.

Ističe da su parametri, koje je dobila TE, važili samo unutra 20.000 sati odobrenog dodatnog rada od EEZ. Kako je TE Pljevlja probila odobrene sate, Medojević ocjenjuje da će TE Pljevlja nakon “ekološke rekonstrukcije” morati da se obrati EEZ kao nova TE, pa će parametri biti još oštriji.

"Imajući u vidu cijenu uglja koja je za postojeću kalorijsku vrijednost lignita enormno visoka, kao i troškove emisije CO2 i očekivana nove finanijska opterećenja od strane EU i EEZ, jasno je da je proizvodnja električne energije na lignit jednostavno nesipaltiva", navodi Medojević i dodaje da ne treba davati 54 miliona eura našeg novca  za posao koji ne može da rezultira postizanjem proposanih standarda.

Neophodno je, smatra on, odmah raskinuti Ugovor oko ekološke rekonstrukcije i pristupiti alternativnim rješenjima.

"Za radnike TE treba pripremiti kvaliteta Socijalni program sa dobrim otpremninama, alternativama za zapošljvanje ili mali biznis", navodi, između ostalog, Medojević. 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније