Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 02. 2021. 12:01 >> 12:02
1

LISIČIĆ

Ukinuti odluku o trošenju 200.000 eura rezerve

Socijaldemokratska partija poziva na hitno ukidanje predloga odluke Vlade o trošenju 200.000 eura tekuće budžetske rezerve po modelu i uredbama prethodne vlasti saopštio je Ćazim Lisičić iz SDP-a.

“Na ovakav način se pokazuje da se želi nastaviti praksa po kojoj je dio sredstava dodjeljivan od strane "užeg kabineta" što je ostavljalo dosta nedoumica kad je u pitanju namjena trošenja sredstava, pogotovo u predizbornom periodu”, kazao je on.

Podsjeća da je u toku kampanja za lokalne izbore u Nikšiću i da dio javnih funkcionera nove vlasti koristi državne resurse za kampanju, tako da i ova odluka ostavlja sumnju na koji način će se 200.000 eura rasporediti, posebno kad je u pitanju socijalna i druge slične vrste pomoći građanima.

“Javne finansije se moraju voditi na moderan i evropski način, a ne slično kao i DPS u prethodnim godinama, dok se sredstva građana "organizovano i tajno" koriste za ko zna kakve namjene”, kazao je Lisičić.

Kako je dodao, posebno zabrinjava što ovakva odluka dolazi poslije čvrstog obećanja nove Vlade i govora premijera Krivokapića da će se nova vlast prema javnim finansijama odnositi transparentno.

“Ohrabrujemo istraživačke novinare i NVO sektor da slijede primjer NVO "MANS" koja je odmah ukazala na ovaj problem i da novoj vlasti ne dopuste da se ponaša po modelu koji je žestoko kritikovan u prethodnom periodu, a Vladu Zdravka Krikokapića da spornu odluku ukine na prvoj narednoj sjednici”, zaključio je Lisičić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније