Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 09. 2020. 17:32   >>  17:35 1

KONSTITUTIVNA SJEDNICA

Mihailović novi predsjednik OD Plantaža

Profesor Božo Mihailović izabran je za predsjednika Odbora direktora kompanije „13 jul Plantaže“, dok je za zamjenika predsjednika izabran Dušan Perović.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora Plantaža, Skupština akcionara za članove Odbora izabrala je Đorđija Rajkovića, Bobana Melovića, Veselina Orlandića, Seada Šahmana, Vladislava Dulovića, Zorana Senića i Nikolu Perišića.

Ograničili najveću platu u visini od tri prosječne u preduzeću

Iz kompanije Plantaže saopštili su da je Odbor direktora prihvatio preporuku Ministarstva finansija o ograničenju najviše zarade u visini od tri prosječne zarade u preduzeću, uključujući minuli rad i dao nalog menadžemtu da izvrši njenu realizaciju, vodeći računa da bude usklađena sa pozitivnim zakonskim propisima.

Na sjednici je zaključeno da zarade zaposlenih u potpunosti treba da budu usklađene sa mjesečnim rezultatima poslovanja, u uslovima djelovanja virusa Covid 19.

Iz kompanije Plantaže rekli su da je Odbor inicirao da naknade članovima Odbora budu usklađene (u odgovarajućoj srazmjeri) prema navednoj preporuci, kao i prema rezultatima poslovanja predužeća, a shodno zakonskim i statutarnim obavezama.

„Time se želi dati precizna informacija o budućim naknadama članovima danas konstituisanog Odbora, a kako bi se demantovale, informacije koje su ovih dana plasirane u medijima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odbor direktora upoznat sa svjetskim medaljama i priznanjima, koje su dobijene za vina kompanije Plantaže na prestižnom svjetskom vinskom takmičenju u Londonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније