Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me ]

27. 09. 2020. 09:04   >>  10:33 1

RADAK KUKAVIČIĆ

Počele pripreme, teško planirati sezonu

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić kazala je da se naša zemlja aktivno priprema za narednu turističku sezonu, iako je to teško planirati u okolnostima pandemije koronavirusa.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) kazala da se za sezonu pripremaju kao da pandemije neće biti.

"U situaciji kad imamo nevidljivog neprijatelja teško je planirati sezonu, ali mi se pripremamo za narednu sezonu kao da pandemije neće biti", istakla je Radak Kukavičić.

Ona je kazala da je pred Crnom Gorom sada zimska turistička sezona, a zatim i naredna predsezona, koja generiše dosta prihoda.

Pomak u razvoju turizma u ruralnim područjima

Povodom Svjetskog dana turizma, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) Damir Davidović rekao je da je Crna Gora u prethodnom periodu napravila značajan pomak kada je u pitanju razvoj turizma u ruralnim područjima.

 

On je naglasio da je u kontekstu razvoja ruralnog turizma Crne Gore, potrebno sagledati specifičnosti naše zemlje, potencijale kojih ima jako mnogo, kao i izazove, kako bi se definisala adekvatna politika njegovog daljeg razvoja.

Radak Kukavičić, sa druge strane, istakla je da je Svjetski dan turizma prilika da ukažemo na ulogu i značaj koje turizam ima za razvoj ruralne zajednice, ali i damo maksimalan doprinos stvaranju bolje budućnosti na tim područijima.

Pred svima nama je dosta rada na ostvarenju tog cilja ali uz zajedničke napore turizam to može.

"Podaci govore da je u opštinama sjevernog i centralnog regiona, koje svoju ponudu u najvećoj mjeri baziraju na ruralnom turizmu broj noćenja u poslednjih pet godina utrostručen, a jedan broj seoskih domaćinstava na sjeveru ima međunarodne ekološke sertifikate 'Travellife' i 'EU Ecolabel”' Svjesni da razvoj turizma u ruralnim zajednicama daje mladim ljudim priliku da zarade za život bez potrebe da migriraju u gradske sredine ili u inostranstvo, intezivirali smo sve vidove podrške, podsticaja i promocije u tom pravcu", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније