Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: R.B. ]

04. 08. 2020. 17:28   >>  17:38 3

RADOVIĆ OCIJENILA

"Presuda nepravedna i dokaz nedodirljivosti"

Presuda potpredsjednika Osnovnog suda u Podgorici, sudije Mladena Grdinića, nije utemeljena na činjenicama i dokazima, pa samim tim nije ni pravedna, saopštila je Irena Radović, bivša viceguvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG). Podgorički sud danas je odbio njenu tužbu protiv te institucije i guvernera Radoja Žugića, kojom je traženo da se utvrdi da su tuženi vršili mobing i diskriminatorsko ponašanje nad Radović.

"Ovakva presuda je još jedan dokaz nedodirljivosti moćnih pojedinaca u sistemu i spremnosti da se po svaku cijenu zaštiti guverner CBCG. Crnogorska javnost je već imala priliku da se uvjeri kako to izgleda kada mi je posredstvom pravnog stava predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice, uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima u Crnoj Gori. Samo zato što prethodne višestruke presude u moju korist nijesu bile po volji guvernera CBCG", navodi se u saopštenju Radović.

Ona ističe da priloženi dokazi u ovom postupku nedvosmisleno ukazuju da je tužba osnovana i poručuje da će to dokazati na višim sudskim instancama ili u Strazburu.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније