Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

18. 05. 2022. 14:50 >> 14:54

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ - OZAN

"Pronaći ćemo balans između zaštite živote sredine i ekonomskog razvoja"

Namjera 43. Vlade jeste da pronađe balans između očuvanja i zaštite životne sredine i ekonomskog i energetskog razvoja, kazala je mnistarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović.

Ona je to kazala tokom sastanka sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora sagovornice su razgovarale o prioritetima u radu ministarstva, posebno naglašavajući značaj saradnje sa Turskom u oblasti zaštite životne sredine i prostornog planiranja posredstvom turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Ministarka Novaković Đurović i ambasadorka Ozan, kako je saopšteno, osvrnule su se na primjetan rast turskih investicija i snaženje prijateljskih bilateralnih odnosa.

"Namjera 43. Vlade jeste da pronađe balans između očuvanja i zaštite životne sredine i ekonomskog i energetskog razvoja. Učinićemo sve u našoj moći da podignemo standarde u ekologiji, kako bismo privukli zdrave i zelene investicije", poručila je ministarka.

Novaković Đurović je istakla da su tursko iskustvo i praksa u oblasti zaštite životne sredine dragocjeni, stoga je razmjena znanja i iskustava i intenziviranje saradnje na operativnom nivou nešto što treba formalizovati u narednom periodu.

"Ambasadorka Ozan se saglasila sa ministarkom Novaković Đurović da je neophodno rukovoditi se pravilima prirode i čuvati i štiti prirodna bogatstva, a uporedo podsticati i ekonomski razvoj, te da će u skladu sa tim principima imati podršku Turske", navodi se u saopštenju.  

Sastanku je prisustvovao Ljubiša Pavićević, v.d. generalnog direktora Direktorata za EU integracije, međunarodnu saradnju i klimatske promjene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније