Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M./S.D.

28. 10. 2024. 11:49 >> 11:49
Čitaj mi:

U LJESKOVIM DOLIMA

Protest mještana Bogetića zbog zakopanih krava

Mještani Bogetića protestuju u Ljeskovim dolima zbog zakopanih krava, koje su bile zaražene kju groznicom.

Odbornica u lokalnom parlamentu Jelena Marković je rekla da je njena obaveza da bude sa građanima Nikšića kad god imaju neki problem.

"Odbornik je u službi građana, kao što treba da bude i sva lokalna samouprava i svi drugi. Mi, nažalost, svjedočimo da nema nikog ko predstavlja lokalnu vlast u Nikšiću a nije mi nikakav problem što sam od odbornika tu jedino ja, dovoljno je da je tu, makar jedno, da može da predstavlja naše građane i da štiti njihove interese", rekla je Marković.

Kazala je da je neophodno da mještani ovog dijela grada glasnije progovore i zatraže ostavku resornog ministra, koji mora nositi odgovornost zato što je dozvolio da zaražene krave 40 minuta pod nesnosnim smradom voze kroz grad Nikšić, "zato što je to sve rađeno mimo bilo kakvog protokola, protivzakonito i krajnje, ono što je akcenat, ugroženo je zdravlje građana".

"Količina mrtvih krava koje su na toj blizini zakopane, kojima treba ko zna koliko godina da se raspadaju u zemlji, a zemlja je ona koja u sebi ima vodu i te rijeke idu direktno dalje, kroz sve rijeki u Crnoj Gori. Znači ova katastrofa koja je izazvana, ne samo da treba da snosi odgovornost resornog ministra, nego da treba da odgovara svaki predstavnik lokalne vlasti. Prvo mislim na predsjednika opštine, a onda dalje na predsjednika Skupštine i sve druge koji su ovome učestvovali", istakla je Marković.

Podsjetimo, prethodne sedmice policija je ponovo blokirala put, u mjestu Vučića do, prema Ljeskovim dolima gdje su, kako je Radiju Crne Gore potvrđeno iz Savjeta Mjesne zajednice Bogetići treći put zakopane krave.

Eutanazirana stoka prvi put je zakopana u Ljeskovim dolima u septembru. Isti postupak je nastavljen kada je policija privela troje mještana koji su pokušali blokadom puta da spriječe kamione da prođu, jer se njihova imanja i vikendice nalaze u blizini sporne lokacije.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније