Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

17. 10. 2024. 09:43 >> 09:43
5
Čitaj mi:

izvještaj EUAA

Azil u zemljama članicama EU tražilo preko 180 građana Crne Gore

Od januara do juna ove godine 3.778 albanskih državljana zatražilo je azil u zemljama članicama EU, podaci su izvještaja Evropske agencije za azil (EUAA). Na njihovoj listi zemalja regiona sa najviše zahtjeva za azil u EU, Crna Gora se našla na petom mjestu sa 182 zahtjeva.

Kako su kazali, najveći broj zahtjeva za azil građana Albanije registrovan je u Italiji, Grčkoj i Francuskoj.

Navodi se i da su u prvoj polovini ove godine građani Kosova podijelili 3.375 zahtjeva za azil.

Prema izvještaju EUAA-e, građani Sjeverne Makedonije podnijeli su 1.872 zahtjeva za azil, Srbije 1.660, Bosne i Hercegovine 750 i Crne Gore 182 zahtjeva.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније