Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

14. 10. 2024. 12:07 >> 12:25
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Radulović o trovanju radnika: Zahtijevam hitnu istragu

Ministar pomorstva Filip Radulović zahtijeva hitnu istragu povodom slučajeva trovanja olovom radnika u kompaniji “Port of Adria”.

Već dvije nedjelje radnici preduzeća "Port of Adria" imaju višestruko povišen nivo olova u krvi, ali nadležne zdravstvene institucije nijesu preduzele ništa da ih liječe, niti da utvrde kako je došlo do trovanja tim po zdravlje izuzetno opasnim teškim metalom, pišu “Vijesti”.

“Vijestima” je juče potvrđeno da 58 od 63 testirana radnika ima povišen nivo olova u krvi, da su obraćali izabranim ljekarima, jedan od njih i Institutu za javno zdravlje, ali da pomoć nijesu dobili.

“Pozivam sve nadležne organe da se hitno uključe i ispitaju slučaj, jer je ugrožavanje zdravlja zaposlenih neprihvatljivo”, naveo je Radulović na mreži "Iks".

Takođe, očekuje da uprava ove privatne kompanije odmah reaguje kako bi se spriječili dalji incidenti i osiguralo bezbjedno radno okruženje.

“Svaka odgovorna strana mora snositi posljedice”, istakao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније