Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Mina ]

10. 10. 2024. 14:15 >> 14:50
Čitaj mi:

LAZAREVIĆ

"Tačno je da sam pisao članovima Savjeta, Krapović smišljeno urušava sistem"

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, kazao je da je tačno da je pisao članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer je ministar odbrane Dragan Krapović zabranio da se komunicira sa kabinetima predsjednika Vlade i Skupštine, ne i sa predsjednikom.

 

On je novinarima rekao da se posljednjih dana svjedoči orkestriranom napadu, ne samo Krapovića, nego i pojedinih drugih članova njegove partije.

"U namjeri da se disredituje načelnik i napravi uvod u sjutrašnju sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost", kazao je Lazarević.

Kako je naveo, svi koji sumnjaju u njegove tvrdnje treba da pogledaju snimak Televizije Crne Gore sa Dana VCG, koji je emitovan dan poslije.

Lazarević je kazao da su sa snimka izrezani djelovi na kojima on drži govor, a nema ni dijela gdje su nagrađeni i pohvaljeni, kao ni i Kic pop hor koji je pjevao crnogorske pjesme.

On je istakao da je to bio politički skup Demokratske Crne Gore.

Komentarišući optužbe da je pismom objavljenim u medijima prekršio naredbu Krapovića, Lazarević je rekao da je bila zabranjena komunikacija sa kabinetima, a ne sa predsjednicima države, Vlade i Skupštine.

"A i da je zabranio sa predsjednicima, isto bih učinio, jer sam ubijeđen da Krapović i neko još uz njega, da ne targetiram, smišljeno urušava sistem odbrane i bezbjednosti ove države“, rekao je Lazarević.

Kako je kazao, razlog pisanja pisma je to što se Krapović miješa u komandovanje VCG i preduzima njegovu i nadležnost Savjeta za odbranu i bezbjednost.

„Jedino član Savjeta za odbranu i bezbjednost i ja možemo da komandujemo Vojskom. On kao ministar obezbjeđuje izvršenje odluka, odnosno pruža logističku podršku“, rekao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, drugi razlog zbog kog je pisao pismo je zabrana putovanja u inostranstvo i prisustva na konferencijama.

„Prvi put u višegodišnjem trajanju tijela NATO-a i Evropske unije stolica Crne Gore će ostati prazna. To je presedan i bruka za Crnu Goru , ja o tome neću da ćutim“, poručio je Lazarević.

On je naglasio da će sjutra na sjednici Savjeta iznijeti sve što ima i predstaviti "sva Krapovićeva „nepočinstva koja se ne završavaju samo ovim“.

„Neka objasni i članovima Savjeta i javnosti zašto još nije pokrenuo proceduru za instaliranje NATO radara na Zekovoj glavi“, rekao je Lazrević.

On je kazao da ga Krapović mjesecima prati i provjerava da li sa generalima iz drugih država razgovara o njemu.

„Zaista ne, niti bih ikad sebi dozvolio da političke prilike u Crnoj Gori komentarišem i raspravljam sa generalima drugih država“, rekao je Lazarević.

On je naglasio da je položio zakletvu državi i da će je poštovati, bez obzira na to ko je ministar.

Upitan kako komentarišete optužbe da iza njega stoji dio opozicije, Lazarević je rekao da je on oficir VCG i da je krajnje vrijeme da se sa takvim pričama prestane.

„Nadam se da će članovi Savjeta sjutra donijeti odluke, vjerujem u te ljude i njihov kredibilitet i kakvu god odluku da donesu ja ću je ispoštovati“, naglasio je Lazarević.

Odgovarajući na pitanje o namjerama koje stoje iza njegove eventualne smjene, Lazarević je podsjetio da je prvi razlog bilo podmlađivanje VCG, a da su kasnije dodate razne druge stvari, koje su, kako je naveo, apsolutno netačne.

„Ja mislim da on ovim podriva sistem bezbjednosti i odbrane, zajedno sa svojim partijskim drugovima, a neka organi ove države o tome donesu sud“, poručio je Lazarević.

Na pitanje o optužbama za transport motora, Lazarević je rekao da je Krapović bio obaviješten o transportu, kao i da se i on raspitivao za mogućnosti transporta.

„O motoru je sve znao istog momenta kad sam iskoristio prazan prostor da dopremim taj motor u Crnu Goru“, rekao je Lazarević, dodajući da je konstatovao da je sve čisto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније