Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina ]

07. 10. 2024. 11:01 >> 11:01
Čitaj mi:

EVROPSKI SAVEZ

"Nepostupanje države u slučaju nepogoda u Šavniku odražava krah sistema"

Nepostupanje državnih organa u slučaju nepogoda koje su zadesile Šavnik predstavlja ne samo nebrigu, nemar i ravnodušnost, već odražava i stanje sunovrata u kojem se cjelokupan državni sistem trenutno nalazi, ocijenili su iz Evropskog saveza.

 

Iz Evropskog saveza su kazali da je odnos Vlade prema Šavniku i njegovim građanima, nakon elementarne nepogode koja ih je pogodila, teško opisati, a ostati pristojan.

“Kažnjaviti jedan grad samo zato što je opozicioni i očigledno ignorisati posljedice nevremena i kritičnu situaciju sa odsječenim mještanima i turistima, kao i potrebu za hitnim pružanjem pomoći, mogu samo visoki državni funkcioneri koji svoju ulogu ne povezuju sa odgovornošću”, kaže se u saopštenju.

Iz Evropskog saveza su naveli da neće biti grublji i pominjati ljudskost.

„Ministar Šaranović koji voli da snima propagande materijale, oblači uniforme po lijepom i sigurnom vremenu i glumi šefa FBI, mogao je sada kada je to zaista potrebno, u istom kombinezonu u kojem je ispratio spasilačke ekipe za Bosnu i Hercegovinu, produžiti za Šavnik“, navodi se u saopštenju.

Iz Evropskog saveza su rekli da Šaranoviću to ne pada na pamet.

“Tamo je suviše mokro, hladno i neugodno, nije on zbog toga ministar unutrašnjih poslova”, kazali su iz Evropskog saveza.

Oni su rekli da Šaranović u prvi plan istura načelnika Direkcije za civilnu zaštitu, da “tragikomično konstatuje kako su zadovoljni reakcijom lokalne samouprave”.

“Ministar Krapović je Šavnik vjerovatno privremeno prekrižio kao grad u Crnoj Gori kakvu on zamišlja, jer mu se ne uklapa u njegov sistem vrijednosti, pa neka se Šavničani muče sami kada ne biraju Demokrate da im upravljaju gradom”, kaže se u saopštenju.

Iz Evropskog saveza su rekli da za premijera Milojka Spajića ne moraju ni da pitaju.

“Nema ništa kripto u slanju mehanizacije i ljudstva kako bi se hitno pomoglo opozicionom Šavniku da bi Vlada donijela takvu odluku”, navodi se u saopštenju Evropskog saveza.

Oni su rekli da posljedice elementarne nepogode u jednom crnogorskom gradu nije tema ni za hitne telefonske sjednice njegove Vlade, koje su Spajiću inače uobičajene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније