Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

04. 10. 2024. 15:16 >> 15:16
1

Maja vukićević

Ministarstvo saobraćaja intenzivnije će pomoći na projekttima u Petnjici

Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu, u saradnji sa Upravom za saobraćaj intenziviti aktivnosti na pružanju podrške u predstojećem radu na otvorenim i planiranim projektima Opštine Petnjica, saopštila je ministarka saobraćaja, Maja Vukićević u posjeti Opštini Petnjica.

Ona je sa saradnicima, posjetila Opštinu Petnjica i tom prilikom u razgovoru sa predsednikom opštine, Samirom Agovićem, prezentovala planove Ministarstva saobraćaja u dijelu izgradnje i rekonstrukcije državnih puteva na teritoriji Opštine Petnjica.

“Na sastanku je bilo riječi o putnom pravcu Petnjica-Bioča, koji povezuje Petnjicu sa Bijelim Poljem i postojeći put preko Berana sa 54km skraćuje na 33 km. S obzirom na značaj ovog puta za građane Petnjice i razvoj ovog kraja, Uprava za saobraćaj će, tokom ovog mjeseca raspisati javni poziv za izbor izvođača radova, kako bi radovi na rekonstrukciji puta otpočeli početkom naredne godine”, navodi se u soapštenju.

Takođe, ministarka je upoznala predsjednika opštine da je projekat sanacije   klizišta Podvale, na putu Berane-Petnjica u fazi izbora izvođača radova, te se očekuje da i radovi na ovom projektu započnu početkom naredne godine.

“Vizija ravnomernog regionalnog razvoja države jedan je od prioriteta ovde Vlade i Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu, u saradnji sa Upravom za saobraćaj intenziviti aktivnosti na prižanju podrške u predstojećem radu na otvorenim i planiranim projektima Opštine Petnjica”, saopštila je ministarka saobraćaja, Maja Vukićević.

U drugom dijelu razgovora je bilo govora o mehanizmima pojačanog investicionog održavanja putnih pravaca u ovom dijelu sjevera, te o statusu projekta sanacije klizišta ,,Podvade" na regionalnom putu Berane-Petnjica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније