Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

04. 10. 2024. 08:25 >> 08:25
1
Čitaj mi:

mpni

Uvećani iznosi kredita i stipendija za najbolje studente

Na jučerašnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o visini iznosa studentskog kredita i stipendije za najbolje studente. U skladu sa Odlukom, minimalni studentski kredit iznosi 150 eura, a maksimalni 215 eura, dok je visina stipendije za najbolje studente 300 eura. Studenti će, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, već u oktobru primiti uvećani iznos kredita i stipendije.

"Pravo na studentski kredit i stipendiju može se ostvariti jednom za određenu godinu studija i nivo obrazovanja. Iznosi se isplaćuju u deset mjesečnih rata. Prema aktuelnom zakonskom rješenju, visinu studentskog kredita i stipendije za najbolje studente utvrđuje Vlada na prijedlog Ministarstva, zavisno od raspoloživih sredstava", navode iz tog resora. 

Ističu da visina studentskog kredita ne može biti manja od 25 odsto, minimalne zarade za zaposlene do V nivoa kvalifikacije obrazovanja, dok visina stipendije za najbolje studente ne može biti manja od 50 odsto minimalne zarade za istu kategoriju zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније