Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin [ Radio CG ]

03. 10. 2024. 15:06 >> 15:34
Čitaj mi:

NOVA TURISTIČKA PONUDA PLUŽINA

"Čelični put" otkriva ljepote pivskog kraja

Via ferrata Piva ili staza po stijenama, u koje su uklesane čelične merdevine koje služe za penjanje, i zvanično je još jedna turistička ponuda Plužina.

Atrakcija, poznata i po nazivu "Čelični put" otkriva ljepote pivskog kraja i nudi avanturistima jedinstven način istraživanja prirode.

Sa druge strane , stiče predsjednik Opštine Plužine Slobodan Delić, donosi i brojne koristi lokalnoj zajednici.

„Mislim da će realizacija ovog projekta i te kako doprinijeti za pozicioniranje Plužina, koje su već interesantna turistička destinacija, da budu još bolje. Via ferata je novi turistički produkt koji će siguran sam turisti posjećivati i koristiti“, kazao je Delić.

Penjačka staza duga četiri i po kilometra nastala je kao rezultat prekorganične saradnje Opština Plužine i Tutin, a projekat je sufinasirala Evropska unija sa 250.000 eura.

Ambasador EU u Crnoj Gori Johan Satler kaže da je namjera prekogranične saradnje povezivanje zemalja Zapadnog Balkana, što je za EU od posebnog značaja.

„Sljedeće godine imamo za projekte ovoga tima 8 miliona eura. To vam govori da veoma vejrujemo u ovaj region i u turizam kao jednu od stvarno konkurentnih prednosti koju ove zemlje nude“, poručio je Satler.

Prirodne ljepote otvaraju nove turističke mogućnosti kaže Selma Kučević predsjednica Opštine Tutin , gdje će za mjesec biti otvorena Via ferata Đurđevica.

„Ovaj projekat otvara i nova vrata turističkih aspekata poput jačanja lokalne ekonomije, podsticaje za neke kvalitetnije usluge“ , kazala je Kučević.

Prekogranična saradnja kaže Dragiša Mijačić direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj InTER , od velikog je značaja za turizma.

„Tako da je ovo jedan veliki dan. Turistički proizvod koji će zaista podići potencijale ove opštine, ali i cijele ove prekogranične regije, kanjona rijeke Tare, planine Durmitor, Pivskog jezera i Nacionalnog parka Sutjeska. Svakako na to se nadovezuje i ona regija kojoj pripada opština Tutin“, rekao je Mijačić.

Projekat Via ferata Piva u Plužinam i Via ferrata Đurđevica u Tutinu zaključuju predstavnici opština predstavlja početak uspješne saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније