Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

30. 09. 2024. 10:37 >> 10:37

ČESTITKA MANDIĆA

Rožaje važno u izgradnji i jačanju Crne Gore 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je Dan opštine Rožaje predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću i predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću i svim građanima Rožaja.

Kako navode u saopštenju Skupštine, predsjednik je istakao da je ovaj dan prilika da se podsjetimo na bogato kulturno i prirodno bogatstvo rožajskog kraja, ali i na važnu ulogu koju Rožaje ima u izgradnji i jačanju naše zemlje.

„Rožaje je, pored svojih prirodnih ljepota i kulturnih vrijednosti, poznato i po svojim marljivim ljudima, kako onima koji žive u opštini, tako i iseljenicima koji su kroz istoriju, tražeći bolje životne uslove, svoj rad i znanje ugradili u društva širom svijeta. Naši iseljenici iz Rožaja predstavljaju istinske ambasadore naše zemlje, koji svojim trudom i zalaganjem promovišu Crnu Goru i njene vrijednosti u svakoj sredini u kojoj žive“,  napisao je Mandić.

On je posebno istakao da smo svi svjesni koliko su naši iseljenici vezani za svoj rodni kraj i koliko im je važno da ostanu povezani sa Crnom Gorom. 

„S tim u vezi, posebno želim da istaknem da je naš zajednički zadatak da radimo na tome da im se odužimo za njihovu ljubav i doprinos našoj zemlji, prvenstveno kroz omogućavanje lakšeg sticanja državljanstva Crne Gore. To je važan korak ka njihovoj integraciji i priznanju njihovog značaja za razvoj našeg društva", naglasio je Mandić.

On je zaključio da je uvjeren da će Opština Rožaje nastaviti da se razvija, stvarajući uslove za bolji život svih svojih građana i očuvajući svoju tradiciju, kulturu i multietnički sklad. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније