Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

28. 09. 2024. 14:41 >> 14:42
Čitaj mi:

Dom zdravlja Glavnog grada

Za vikend HPV vakcinacija bez zakazivanja

Dom zdravlja Glavnog grada (DZGG) za vikend će, u zdravstvenom objektu Stara Varoš, organizovati vakcinaciju HPV vakcinom bez potrebe za zakazivanjem ili najavom, bez obzira na to da li dijete ima izabranog doktora.

Kako je saopšteno iz DZGG, vakcinacija će se sprovoditi od devet do 13 sati a djevojčice i dječaci sa područja Podgorice, Tuzi i Zete mogu primiti vakcinu HPV vakcinu bez prethodnog pozivanja i zakazivanja.

Navodi se da će se HPV vakcinacija primarno sprovoditi kod djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina.

“U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje nastavlja se aktivna promocija HPV vakcinacije, stoga će se i aktivno pozivati roditelji djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina”, kaže se u saopštenju DZGG.

Oni su apelovali na sve roditelje da dovedu djecu na vakcinaciju i time smanje rizik da tokom života obole od raka grlića materice i drugih oboljenja koji se mogu spriječiti HPV vakcinacijom.

“DZGG, u okviru svojih redovnih aktivnosti, sprovodi vakcinaciju tokom cijele godine. Veća dostupnost informacija doprinosi efikasnijoj prevenciji i boljoj zaštiti djece”, dodaje se u saopštenju.

Iz DZGG su rekli da nastavljaju i kampanju MMR vakcinom za vakcinisanje dece, kako bi osigurali njihovo zdravlje i zaštitu od ozbiljnih bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније