Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

25. 09. 2024. 13:39 >> 13:39
1
Čitaj mi:

Ibrahimović u Njujorku

Crna Gora privržena miru i dijalogu, nastavićemo da podržavamo Ukrajinu

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović, tokom drugog dana učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prisustvovao je otvaranju Generalne debate, učestvovao na sastanku Grupe prijatelja za odgovornost povodom agresije na Ukrajinu, te se sastao sa ministarkom vanjskih poslova Andore Imom Tor Faus i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Ibrahimović je kako navode u saopštenju, kazao da će Crna Gora nastaviti da podržava Ukrajinu u borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i da se zalaže za utvrđivanje odgovornosti za sve zločine od otpočinjanja ruske agresije.

"Tokom susreta sa Lajčakom, razmotrena su pitanja regionalne stabilnosti i evropske integracije, sa posebnim osvrtom na značaj jasne evropske perspektive za države Zapadnog Balkana. Ministar Ibrahimović je naglasio da ostvareni napredak Crne Gore, uz jasne poruke iz Brisela da je proširenje prioritet, predstavljaju dodatan podsticaj svim državama kandidatima", navode u saopštenju.

Drugog dana boravka u Njujorku, sa ministarkom vanjskih poslova Andore Imom Tor Faus ministar Ibrahimović je potpisao i sporazum u oblasti izbjegavanja dvostrukih oporezivanja. U razgovoru je ocijenjeno da susreti na visokom nivou i adresiranje pitanja od obostranog interesa, doprinose daljem razvoju ekonomske saradnjie, ali i sveukupnom razvoju međudržavnih veza.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније