Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

17. 09. 2024. 07:17 >> 07:17
Čitaj mi:

UNDP

Konferencija o saradnji lokalnih samouprava i civilnog sektora

Regionalna konferencija o saradnji lokalnih samouprava i civilnog sektora, koju organizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), biće održana danas u Podgorici.

Iz UNDP-a su saopštili da se konferencijom obilježava završetak Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD, inicijative koju Evropska unija (EU) finansira od 2018. godine, s ciljem povećanja građanskog učešća u donošenju odluka i poboljšanja usluga u lokalnim zajednicama.

Navodi se da je cilj konferencije da se, kroz diskusiju i grupni rad sa predstavnicima i predstavnicama lokalnih samouprava i nevladinih organizacija iz regiona, razmijene pozitivne prakse i kreiraju preporuke za poboljšanje saradnje i, u krajnjem, jačanje lokalnih zajednica.

“Snažne lokalne zajednice ključni su element za dalji razvoj participativne demokratije na Zapadnom Balkanu i podršku integraciji u EU”, navodi se u saopštenju.

Iz UNDP-a su ukazali da je u posljednje četiri godine ReLOaD2 program obuhvatio je 70 hiljada građana i građanki Zapadnog Balkana, finansirajući više od 400 projekata nevladinih organizacija i organizujući programe podrške za mlade, kao što su stažiranje, obuke, kampovi i grantovi za pokretanje biznisa.

“Konferencija će biti prilika da sumiramo rezultate ali i koncipiramo mogućnosti za dalji rad, u svjetlu proširenja EU”, kaže se u saopštenju.

Na konferenciji će govoriti ministar javne uprave Marash Dukaj, šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU Ingve Engstrom i stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterina Paniklova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније