Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

11. 09. 2024. 16:50 >> 16:51
Čitaj mi:

Ibrahimović-Gjorgjiev

IOM značajan partner u suočavanju sa migracionim izazovima

Dugogodišnja saradnja koju ostvarujemo i podrška IOM-a doprinose podizanju standarda, jačanju kapaciteta i sveukupnom unapređenju upravljanja migracijama, uključujući integrisano upravljanje granicama i borbu protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović se sastao danas sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u Crnoj Gori Vladimirom Gjorgjievim.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, ocijenili da saradnja u realizaciji inicijativa koje za cilj imaju prevazilaženje izazova iz oblasti migracija, donosi benefite i u pogledu reformi koje Crna Gora sprovodi u okviru pregovaračkog procesa s Evropskom unijom.

Ibrahimović je kazao da su zajednički napori posebno važni u vremenima rastućih migracija na globalnom nivou, na koje utiču brojni faktori.

“Dugogodišnja saradnja koju ostvarujemo i podrška IOM-a doprinose podizanju standarda, jačanju kapaciteta i sveukupnom unaprjeđenju upravljanja migracijama, uključujući integrisano upravljanje granicama i borbu protiv krijumčarenja i trgovine ljudima“, kazao je ministar.

Ocijenio je značajnom podršku IOMa s aspekta jačanja kapaciteta i unaprjeđenja institucionalnog okvira, ali i kroz učešće u brojnim regionalnim projektima i inicijativama.

Gjorgjiev je kazao da je saradnja sa institucijama u Crnoj Gori odlična i da IOM nastoji, kroz podršku institucionalnim reformama, da pomogne Crnoj Gori u dostizanju međunarodnih standarda u oblasti upravljanja migracijama, a na taj način i doprinese napretku u ključnim poglavljima pregovora s Evropskom unijom.

„Projekti koje realizujemo kompatibilni su sa aktivnostima koje Crna Gora realizuje u pravcu ostvarenja svog ključnog vanjskopolitičkog cilja- članstva u Evropskoj uniji. To je naše programsko i strateško opredjeljenje i u tom pravcu možete računati na punu podršku IOM-a“, kazao je Gjorgjiev.

Sagovornici su, poručuju iz Ministarstva, izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovogodišnjih Dana dijaspore Crne Gore, manifestacijom čiju organizaciju je podržao IOM, te razmijenili mišljenja o važnosti proaktivnog djelovanja u pravcu pune valorizacije potencijala dijaspore i zajedničkog adresiranja izazova koji utiču na porast migracija, kao i kvalitet institucionalnog odgovora na njihove posljedice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније