Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

11. 09. 2024. 14:26 >> 14:28
Čitaj mi:

NA CETINJU

Milatović odlikovao Radovića za uspjeh na Paraolimpijskim igrama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je člana Paraolimpijskog tima Filipa Radovića za uspjeh na Paraolimpijskim igrama, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Radović je prvi sportista u individualnoj konkurenciji koji je odlikovan od strane predsjednika Crne Gore.

Uručujući odlikovanje, Milatović je istakao da je Radović osvajanjem još jednog paraolimpijskog odličja, ispisao novu stranicu u istoriji crnogorskog sporta.

"Svojim izvanrednim nastupom porodicu, Crnu Goru i sve nas učinio je ponosnim", rekao je Milatović. 

Podsjetio je da je Filipova medalja Crnu Goru svrstala među 80 država osvajača odličja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, što je izuzen uspjeh za našu državu.

"Sada je na donosiocima odluka da pruže snažniju podršku sportistima i unaprijede sportsku infrastrukturu, kako bi u našoj zemlji mogli da nastave sa treninzima, usavršavanjem i postizanjem vrhunskih rezultata na budućim tamičenjima", poručio je Milatović. 

Radović je kazao da mu dodijeljeno odlikovanje predstavlja čast, ali i obavezu da nastavi sa postizanjem odličnih rezultata.

Orden Crnogorske zastave trećeg stepena dodjeljuje se za naročite zasluge za Crnu Goru, a Radović kao jedan od najtrofejnijih sportista u državi postao je simbol crnogorskog sporta.

Milatović je primio pored Radovića, ugostio Maju Rajković i Milana Đinovića, koji su Crnu Goru predstavljali na igrama u Parizu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније