Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

09. 09. 2024. 16:39 >> 16:39

IVANOVIĆ - Satler

Crna Gora predvodnik u evrointegracijama, cilj koji je postavila realističan

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Fori Johanom Satlerom.

Potpredsjednik Ivanović, kako navode u saopštenju, je naglasio odličnu saradnju koju je Crna Gora imala sa prethodnom ambasadorkom EU i izrazio nadu da će takva saradnja biti nastavljena.

Pohvalio je i veoma dobru saradnju sa Evropskom komisijom i njenu spremnost da pomogne Crnoj Gori, i ponovio da je cilj da se do kraja mandata ove Vlade zatvore sva pregovaračka poglavlja.

Ambasador Satler ocijenio je da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama i to ne samo na papiru nego i u stvarnosti, kao i da je cilj koji je Crna Gora postavila realističan. Crna Gora ima kapacitet da ostvari svoju ambiciju pod uslovom da održi političku stabilnost, kazao je Satler, navodeći da će imati svu potrebnu podršku i pomoć Evropske unije.

Tokom današnjeg razgovora, sagovornici su se osvrnuli i na nedavno usvojeni Plan rasta EU za Zapadni Balkan, naglasivši posebno važnim njegov aspekat reformi od kojih će građani imati koristi kao što su pristup jedinstvenom tržištu, jedinstveni način plaćanja (SEPA), roming, itd.

Na sastanku je apostrofirana važnost dobrosusjedskih odnosa i saradnje u regionu. Ambasador Satler pohvalio je pozitivnu ulogu koju Crna Crna baštini u tom smislu, dok je potpredsjednik Ivanović naglasio da je Crna Gora otvorena za razgovor i rješavanje svih potencijalnih pitanja sa susjednim zemljama.

Takođe je ukazano na značaj evropske integracije regiona i naglašeno da Evropska unija nije kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana. Potpredsjenik Ivanović ponovio je ovom prilikom snažnu podršku Crne Gore politici otvorenih vrata EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o brojnim unutrašnjim i regionalnim prilikama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније