Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

09. 09. 2024. 13:40 >> 13:38
Čitaj mi:

Azemović

"Dijaspora iz Gusinja pravi primjer odgovornog odnosa prema zavičaju"

Ministar dijaspore Mirsad Azemović poručio je da je dijaspora koja je porijeklom iz Gusinja pravi primjer odgovornog odnosa prema svom zavičaju, dodajući da će resorno ministarstvo biti partner u svim projektima koji imaju za cilj jačanje veza matice sa dijasporom.

Kako navode, Azemović je posjetio Gusinje, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Sanelom Balićem.

Razgovarali su o jačanju saradnje Ministarstva dijaspore i Opštine Gusinje, sa posebnim fokusom na dijasporu.

"Dijaspora koja je porijeklom iz Gusinja pravi primjer odgovornog odnosa prema svom zavičaju", istakao je Azemović, dodajući da će Ministarstvo dijaspore biti partner u svim projektima koji imaju za cilj jačanje veza matice sa dijasporom.

Pohvalio je aktivnosti Opštine Gusinje i poručio da ga raduje da je ove godine brojna dijaspora boravila u Gusinju.

On je kazao da je tokom manifestacije Dani dijaspore dobio brojne pohvale na sadržajnost i raznovrsnost ponude koju je dijaspora ove godine imala u Gusinju, a odnosi se na kulturne, obrazovne, sportske i naučne aktivnosti.

Balić je Azemoviću zahvalio na posjeti i kazao da Opština Gusinje ulaže veliki trud, kako bi saradnja sa dijasporom bila na što većem nivou.

Istakao je da je Opština Gusinja prije nekoliko mjeseci imenovala rukovodioca za dijasporu, kao i da su opredijeljeni prostorni kapaciteti za jedno udruženje dijaspore u zgradi Opštine Gusinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније