Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

07. 09. 2024. 19:05 >> 19:29
2

DRAGOVIĆ

"Realna opasnost da bude uništen skoro cjelokupni stočni fond krava i junadi u Crnoj Gori"

Ministarstvo poljoprivrede nespremno je dočekalo epidemiju kju groznice ali još nije kasno da se donese set neophodnih mjera u cilju rjesavanja ovog problema i prevazilazenja krize u kojoj su se nasli stočari pogodjeni ovom epidemijom, bez svoje krivice, smatra poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović. On je pozvao resor poljoprivrede da se aktivnije uključi u rješavanje ovog problema.

"Mislim da još uvijek nijesmo svjesni razmjera posljedica ove epidemije. Postoji realna opasnost da bude uništen skoro cjelokupni stočni fond krava i junadi u Crnoj Gori. Svjedok sam problema i nevolja sa kojima se susrijeću ugledni bjelopavlicki stocari i za sada, sve upućuje na to da će im farme biti uništene i zatvorene", upozorio je on. 

Dragović je ipak optimističan i poručuje da još uvijek nije kasno da se donese set neophodnih mjera u cilju rješavanja ovog problema i prevazilaženja krize u kojoj su se našli stočari pogođeni ovom epidemijom, bez svoje krivice.

"Ako se ne pronađe nacin za urgentno i sistemsko rješavanje ovog ozbiljnog problema, strah me je da će većina crnogorskih stocara imati velike finansijske gubitke i umjesto pokretača razvoja crnogorske poljoprivrede postati socijalni slučajevi. To su uzorni domaćini koji su glavni snabdjevači sirovog mlijeka crnogorskim mljekarama, koji drže svoje i druge porodice sa svojim malim biznisima, ali su i dužnici crnogorskim bankama i drugim finansijskim institucijama", rekao je on. 

Prema njegovim riječima, kolaps njihovih poljoprivrednih sistema bi proizveo vise lančanih negativnih posljedica.

"Razlog formiranja posebnog Sekretarijata za poljoprivredu opštine Danilovgrad jeste jačanje posebnog servisa koji bi bio glavni oslonac podrške danilovgradskim poljoprivrednicima, pa zato pozivam i nadležni Sekretarijat da se aktivnije ukljuci u rješavanje ovog zaista ozbiljnog problema", zaključio je Dragović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније