Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

05. 09. 2024. 16:34 >> 17:05
Čitaj mi:

NIKŠIĆ

DPS: Izmještaju trupla zaraženih krava, na pomolu ekološka katastrofa

Iz nikšićkog DPS-a tvrde da je u Župi na pomolu ekološka i zdravstvena katastrofa, jer su, kako navode, opštinske vlasti zakopale u blizini Liverovićkog jezera 50 krava uginulih od posljedica Q groznice.

"Ako se zna da je ova groznica zarazna, da se prenosi i na ljude, da uginule životinje moraju biti zakopane na propisan način i nikako u blizini vodotoka, onda se može naslutiti kakve posljedice može imati ovaj sumanuti čin lokalne uprave Nikšića", navode iz DPS-a.

Kažu da za ekološke, zdravstvene i sanitarne pogubne posljedice neko mora da odgovara u lokalnoj upravi. ž

"Naš Nikšić postaje grad u kome se odlaže grit, u kome se bez saglasnosti zakopavaju mrtve životinje na neodgovarajući način čija trupla psi danas razvlače po Župi, smeće se lageruje u Željezari, korita rijeka zatrpana su otpadom, niču divlje deponije, a predsjednik Opštine koji ujedno obnaša i funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sve pravda nesporazumom i ovim se problemima bavi iz daljine", n avodi se u saopštenju..

Smatraju da je očigledno da vlast ne interesuju posljedice po zdravlje građana i prirodu, već samo "politikantstvo i korišćenje pozicija za lične interese".

"Srećom, ističe im vrijeme, i za koji mjesec će otići u političku prošlost, ali i pred nadležne organe da objasne zašto su planski uništavali Nikšić.
Ovakav kakvim su ga napravili vlastodršci, Nikšić je spreman da bude kandidat za Evropsku prijestonicu smeća i potencijalnih izvora zaraze, umjesto Evropsku prijestonicu kulture. Naravno, građani Nikšića neće otćutati sve ovo, jer u pitanju je zdravlje ljudi i budućnost našeg grada, a gospoda trovači će kad-tad odgovarati za svoje nepromišljene i opasne postupke", zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније