Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

29. 08. 2024. 15:33 >> 15:33
Čitaj mi:

"interesi djece na prvom mjestu"

Vlada spremna da nađe rješenje za zemljište pored OŠ ,,Savo Pejanović“

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) održali su danas sastanak sa predstavnicima kompanije ,,Industriaimport-Industriaimpex ad" iz Podgorice, vlasnika zemljišta koje se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole “Savo Pejanović”. Sastanak je, navode, organizovan nakon sudske presude kojom je ukinuto rješenje o obustavi radova u blizini škole iz prošle godine, čime su stvoreni uslovi da ova kompanija ponovo počne radove na parceli.

Iz resora prosvjete, nauke i inovacija podsjećaju da je tim povodom javnost burno reagovala, što je dovelo do sudskog epiloga.

Sagovornici su se složili da odmah treba pristupiti rješavanju ovoga problema. Usaglašeni su naredni koraci koji bi, ukoliko dođe do njihove realizacije, omogućili da učenicima ove škole bude na raspolaganju ne samo bezbijedan prostor za boravak, nego i veće i ljepše dvorište kao i prostor za izgradnju sportske sale koju najstarija podgorička škola i dalje nema, a investitoru da objekat gradi na drugoj lokaciji.

Sastanku su prisustvovali ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, šef kabineta premijera, Branko Krvavac i savjetnica premijera, Milena Milović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније