Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J./M.V.

28. 08. 2024. 19:32 >> 19:34
Čitaj mi:

ministar za portal

Božović: Analiziramo sve predmete koji se tiču ekstradicije

Ministar pravde Bojan Božović saopštio je da je prethodnih dana pristupio upoznavanju i analizi svih predmeta koji su u radu tog Ministarstva, posebno onih koji se odnose na ekstradiciju. On je za Portal RTCG naveo da smatra da je to odgovoran pristup, te da ovi predmeti shodno osjetljivosti pitanja koja tretiraju, zaslužuju prioritet.

Navodi da će i u narednim sedmicama detaljnije razmatrati predmete koji su u nadležnosti Ministarstva, a o eventualno preduzetim aktivnostima blagovremeno će, kaže, obavještavati javnost kada i ako se za to ukaže potreba.

"Podsjećam da je postupak u cilju izručenja Do Kvona u toku pred Vrhovnim sudom Crne Gore koji je 8. avgusta donio rješenje kojim se određuje odlaganje izvršenja Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda Crne Gore, do odluke Vrhovnog suda. Kada je riječ o Romanu Kezimerz Ziemianu koji je 17. avgusta lišen slobode radi vođenja krivičnog postupka zbog postojanja međunarodne potjernice NCB Seula, postupak je toku pred Višim sudom u Podgorici, dok je u slučaj Inga Pellinyagra završen na način da joj je ukinut ekstradicioni pritvor odlukom Višeg suda i da je 9. avgusta napustila Crnu Goru", saopštio je ministar pravde.

U vezi sa informacijama koja se tiču eventualnih novih odluka u već "starim" slučajevima za koje već postoje rješenja o izručenjima, Božović navodi da svaka odluka po tom pitanju iziskuje i posebno vrijeme i elaboraciju, pa će o njima pravoremeno informisati javnost, ako se, ponavlja, za tim ukaže potreba.

"Razumijem zašto je javnost zainteresovana za pojedine slučajeve ali isto tako molimo za strpljenje jer niti jedna odluka ne smije biti donijeta sa ciljem ugrožavanja bilo čijih ljudskih prava, pri čemu je potrebno voditi računa i o zaštiti javne, nacionalne i unutrašnje bezbjednosti. Svakako, stojimo na raspolaganju medijima kako bismo građanima obezbijedili precizne i tačne informacije o ovim i drugim predmetima iz nadležnosti Ministarstva pravde", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније