Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Mina ]

22. 08. 2024. 16:48 >> 16:49
Čitaj mi:

POSLANICA URA

Novaković Đurović: Žene žrtve nasilja godinama bez podrške i zaštite

Ubistvo koje se dogodilo u srijedu u Podgorici još jednom je pokazalo potpuni slom sistema pred ženama žrtvama porodičnog nasilja, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je kazala da nasilje u porodici ostaje bez sistemske reakcije godinama, a posljedice su ubijene žrtve, koje nijesu dobile podršku i zaštitu na vrijeme.

Kako je rekla Novaković Đurović, činjenica da je žrtva prijavljivala prijetnje nevjenčanog supruga, a da nadležni nijesu prepoznali elemente krivičnog djela, posebno uznemirava i širi potpuni osjećaj nesigurnosti u državi za svaku ženu koja se za pomoć obrati institucijama.

“Postavlja se pitanje koliko još žena treba da strada od posljedica nasilja u porodici da bi institucije konačno preduzele hitne mjere za sprečavanje femicida”, navela je Novaković Đurović.

Ona je rekla da rodno zasnovano nasilje u kontinuitetu završava tragičnim slučajevima, kao i da na tom pitanju država pokazuje svoju pravu snagu.

“Zato je neophodno da se, pored zakona, prevencije i kažnjavanja nasilnika, adekvatno ocijene i pojedinci u sistemu koji svojim nečinjenjem i propustima šalju poruku da je nasilje prihvatljivo i minimalno kažnjivo", zaključila je Novaković Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније