Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M./M.R.

15. 08. 2024. 17:51 >> 20:15
Čitaj mi:

Toplotni talas ne popušta

Podgorica i Danilovgrad među deset najtoplijih gradova u regionu

Toplotni talas u našem dijelu Evrope ne popušta. Podgorica, Atina, Tirana i Beograd sjutra će biti najtopliji evropski gradovi sa 40 stepeni, a najhladniji će biti Helsinki s 22 stepena.

Ovo je spisak najtoplijih gradova u regionu.

Vidimo da je i juče najtoplija bila bosanskohercegovačka Zenica sa 43 stepena, i naš Danilovgrad sa 42. Iznad 41 bili su Mostar i Niš, a preko 40 stepeni išao je i niz gradova širom Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. 40 je bilo i u hrvatskoj Županji, te Osijeku.

Podaci su zasnovani na informacijama dobijenih od ZHMS u zemljama regiona

Kada pogledamo glavne gradove vidimo da je juče najtoplije bilo Skoplje, 42 stepena, Podgorica drži sigurno drugo mjesto, a veoma vruće je bilo i u Beogradu, Sarajevu, Tirani, Atini.

Danas je bio vrhunac ovog toplotnog talasa, te temperature ćemo svakako propratiti sjutra. Već za vikend su nešto niže.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније