Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

14. 08. 2024. 10:45 >> 11:55
2

Ministarstva prosvjete i energetike

Oko deset miliona eura za rekonstrukciju četiri škole

U Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija je potpisan ugovor sa Ministarstvom energetike u okviru programa energetske efikasnosti kroz koji će u rekonstrukciju četiri škole biti utrošeno oko 10 miliona eura.

Naime, Ministarstvo energetike Crne Gore je sa KfW bankom iz Njemačke potpisalo Ugovor o unapređenju energetske efikasnosti u javnim zgradama, koji podrazumijeva i radove u nekoliko crnogorskih škola.

Kako navode, vrijednost ugovora iznosi 9.637.779 eura, bez PDV, radove će izvoditi Konzorcijum Ramel, Gradnja i Ening, a ugovor je potpisao ministar energetike u Vladi Crne Gore Saša Mujović.

Ministar Mujović ističe da je svaki ušteđeni kilovat struje ili vode kroz unapređenje energetske efikasnosti, možda vrijedniji od onog proizvedenog, te da je to prioritet Ministarstva energetike, a javni objekti obuhvaćeni ovim projektom imaju veliki potencijal.

„ Pored mjera energetske efikasnosti, škole koje su dio ovog ugovora će biti rekonstruisane i unaprijeđene u dijelu komfora, što će poboljšati uslove boravka i učenja za našu decu.” , istakao je Mujović.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, zahvalila je ministru Mujoviću i njegovim saradnicima na posvećenom radu u sprovođenju ovog projekta, nakon čega će objekti JU OŠ „Lovćenski partizanski odred“ Cetinje, Gimnazija Cetinje, kao i JU OŠ "Jugoslavija" i JU OŠ „Srbija“ biti rekonstruisani.

„Zahvaljujući realizaciji ovog projekta, u ovoj fazi će četiri škole u Crnoj Gori biti u potpunosti rekonstruisane čime će se omogućiti mnogo bolji uslovi za njihovo školovanje. Djeca će biti glavni nosioci promjene svijesti o korišćenju energije. Zato će instaliranje solarnih panela u školama i vrtićima biti pravi pogodak jer će, uz druge koristi, naša djeca vidjeti šta je održivi razvoj na djelu, a da ne pričamo o benefitima uštede energije koju ovaj program donosi.“, istakla je ministarka Jakšić-Stojanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније