Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ CG news ]

12. 08. 2024. 14:23 >> 14:23
Čitaj mi:

KAMEN TEMELJAC

Počela gradnja 59 stanova za kotorske zdravstvene radnike

Postavljanjem kamena temeljca danas je u Sutvari ozvaničena izgradnja stambenog objekta za zdravstvene radnike iz Kotora. Medicinari sa teritorije opštine Kotor dobiće 59 stambenih jedinica, koje će moći da kupe za 1.101 euro po kvadratnom metru, shodno Ugovoru o zajedničkoj izgradnji Opštine Kotor i Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore "Zdravstvo", potpisanog prošle godine.

Opština Kotor ustupila je građevinsko zemljište čija vrijednost iznosi 853 hiljade eura, a komunalno opremanje zemljišta takođe je doprinos lokalne samouprave. Ministarstvo zdravlja i stambena zadruga "Zdravstvo“ subvencionisali su izgradnju objekta sa 418 hiljada eura.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da je prioritet lokalne samouprave da u gradu zadrži medicinare i ostale zaposlene u javnoj upravi koji svojim radom snažno doprinose čitavoj zajednici.

„Kotor je regionalni zdravstveni centar i veliki broj medicinskih radnika teško da sa svojim platama u Kotoru može da riješi stambeno pitanje. O ovome se u gradu pričalo decenijama, no danas smo krenuli u realizaciju. Naša misija je da se više nikada ne ponovi da sugrađani koji decenijama brinu o našem zdravlju i životima, u penziju odu kao podstanari, u teškim okolnostima, bez riješenog stambenog pitanja“, naglasio je Jokić.

Maja Radišić, v.d. direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“, osvrnula se na uspješnu saradnju sa Opštinom Kotor, kazavši kako vjeruje da je ovo samo prvi u nizu zajedničkih projekata.

"Posebno mi zadovoljstvo pričinjava što je Opština Kotor prepoznala značaj ovog projekta i da partnerski učestvuje u njegovoj realizaciji sa Ministarstvom zdravlja i našom zadrugom. Moram da istaknem zahvalnost gospodinu Vladimiru Jokiću i gospodinu Dragoslavu Šćekiću, kao i njihovim saradnicima u Opštini Kotor i Ministarstvu zdravlja na agilnosti i posvećenosti ovom projektu“, navela je Radišić, dodavši kako pravo na kupovinu imaju svi zdravstveni radnici zaposleni u sistemu javnog zdrastva sa teritorije opštine Kotor.

Gradnja stambenog objekta povjerena je konzorcijumu kojeg čine „Dadi gradnja“ d.o.o. i „Angelini“ d.o.o. iz Podgorice. Rok završetka radova je 16. mart 2026. godine.

Uz Jokića i Radišić, kamen temeljac položili su bivši ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić, direktor Kliničko-bolničkog centra Kotor dr Davor Kumburović, direktor Doma zdravlja Kotor dr Igor Kumburović, direktor Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti dr Aleksandar Mačić, v.d. glavne gradske arhitektice Opštine Kotor Senka Lazarević te sekretari resornih opštinskih sekretarijata Ognjen Vukasović, Nebojša Mandić i Jelena Franović.

Direktor Specijalne bolnice u Risnu dr Vlado Popović bio je spriječen da prisustvuje zvaničnom početku gradnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније