Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

12. 08. 2024. 11:55 >> 11:55
Čitaj mi:

NOVA PRIJAVA NVO EUROMOST

Riblji fond u Limu na području Bijelog Polja danima se uništava

Iz NVO Euromost upozoravaju da se riblji fond u rijeci Lim na području Bijelog Polja svekodnevno uništava, najviše zbog radova na obaloutvrdi. Rijeka je, kako kažu, danima zamućena, a danas su predali još jednu prijavu protiv Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opštine Bijelo Polje i nosioca projekta Svjetske banke.

"Na rijeci Lim na području Opštine Bijelo Polje zbog izgradnje obaloutvrda, svaki dan se dešavaju ekološki incidenti, dok Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju sprovodi istragu za izvršena krivična djela protiv životne sredine i saslušava okrivljene za ove ekološke incidente, oni se nastavljaju, pa je i jutros rijeka zamućena, a u rijeku bez ikakve kontrole ulazi i radi ko šta hoće", saopštili su iz NVO,,Euromost".

Kako navode u ovoj organizaciji, ne čudi što to radi neka firma iz Srbije kojoj je bitno da uzme novac i vrati se u svoju državu, nego što to rade oni koji prezentuju Crnu Goru kao ekološku državu, a Bijelo Polje kao neku turističku destinaciju, a sve što je prirodno uništavaju.

"Ovo sve govori koliko je korupcija zastupljena na štetu ove rijeke i životne sredine u Bijelom Polju, da svaki dan sve posmatraju inspekcijski organi i svi ćute, iako su zakonski propisi i sve odobrene dozvole jasno dale upute investitoru, kako mora zaštititi rijeku. NVO,,Euromost" je i danas predala još jednu prijavu protiv Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opštine Bijelo Polje i nosioca projekta Svjetske banke, kojima očigledno je bitnije šetalište od same rijeke i koji krše sve zakone, koji se tiču zaštite životne sredine", navode u saopštenju.

Apelovali su na Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i Agenciju za zaštitu životne sredine da preduzmu nešto u cilju zaštite ove rijeke i poštovanju zakona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније