Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

12. 08. 2024. 09:09 >> 09:09
Čitaj mi:

Bijelo Polje

Svečano otvorena zgrada Humanitarnog fonda “Hilal”

U Bijelom Polju svečano je otvoren objekat humanitarnog fonda "Hilal" što je ujedno prvi objekat takve vrste u Crnoj Gori. Zgradu je svečano otvorio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Ceremonija svečanog otvaranja organizovana je uz prisustvo reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, članova Mešihata, predstavnika Medžlisa islamske zajednice Bijelo Polje, predstavnika državnih i opštinskih vlasti, te brojnih vakifa i džematlija.

U svojstvu domaćina prisutne je pozdravio Nermin Bahović imam džemata Rasovo.

"Posebno mi je zadovoljstvo što se ovakav objekat otvara baš u našem džematu, jer kroz godine rada Hilal je ujedno pronosio i glas o nama. Ovaj objekat je ustvari kuća dobra koja će nastaviti da bude svetionik i nada svima potrebitim, a naši volonteri su na raspolaganju humanitarnom fondu Hilal", kazao je Bahović.

Potpredsjednik Hilala Nusret Erović prisutne je upoznao sa istorijatom ove humanitarne organizacije.

“Nekada smo iznajmljivali prostorije kako bi skladištili namirnice koje smo dijelili, a onda se javila ideja da konačno zbrinemo i sebe. U aprilu 2022. godine postavili smo kamen temeljac za ovaj objekat i uz pomoć brojnih donatora danas, dvije godine kasnije, tu smo da svoje prostorije pustimo u rad. Neizmjerno smo zahvalni svima koji su na bilo koji način podržali i pomogli na tom putu", kazao je Erović.

Humanitarni fond "Hilal" sa svojim djelovanjem je počeo u vremenu kada je njihov imam bio Amer Šukurica. Govoreći o ideji pokretanja ovog fonda Šukurica je kazao da je srećan i ponosan što "Hilal" nakon dvanaest godina djelovanja i brige o tuđim domovima konačno dobija svoj dom i svoje prostorije.

"Priča o Hilalu ne može da se ispriča za kratko vrijeme, za nešto takvo trebao bi da se napiše roman i ova priča je opstala samo zbog svoje iskrenosti. Grupa mladića i jedan malo stariji među nama, a to je naš predsjednik Hilala Izet Hadžibulić kome smo povjerili ovaj emanet, počela je od nule sa samo jednom misijom, a to je biti na pomoći drugima, uspjela je da Hilal bude prepoznat i van granica Crne Gore", poručio je Šukurica.

Enis Burdžović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Bijelom Polju, na otvaranjucentra kazao je da je Hilal mnogima bio motiv za dalja dobročinstva.

"Mnogima je Hilal poslužio kao primjer u činjenju dobra. Nekada se dešavalo da se druge organizacije utrkuju sa Hilalom u dobrim djelima, i sve to je pozitivno. Utrkivati se u dobru je najbolje takmičenje", zaključio je Burdžović.

Fejzić je istakao da “na putu činjenja dobrih djela i pomaganja drugima često budemo ometani i napadani, pa je teško izgraditi povjerenje, ali Hilal je u tome uspio".

"Ljudi vam vjeruju, sinonim ste za dobro i to vam se mora priznati. Mi uz Hilal imamo nekoliko humanitarnih organizacija koje djeluju pod jurisdikcijom Islamske zajednice u Crnoj Gori, u narednom periodu trebamo razmišljati da te organizacije čvršće uvežemo. Hilal ne samo našim organizacijama, već i nekim većim u državi i okruženju može biti primjer kako se radi", kazao je Fejzić.

Ovaj objekat ima nešto više od 500m2, u sebi sadrži prostorije za skladištenje humanitarnih potrepština, kancelarije, salu za sastanke, poslovni prostor kao i dva apartmana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније