Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

09. 08. 2024. 11:11 >> 12:33
1
Čitaj mi:

drvoprerađivači

Uprava za šume: Preko 20 firmi odustalo od protesta

Preko 20 drvoprerađivačkih firmi odustale su od protesta zbog načina na koji je sproveden javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima saopštili su da su ih predstavnici preko 20 drvoprerađivačkih firmi obavjestili da će odustati od protesta, jer su uvidjeli da javnim pozivom nije bilo diskriminisanih i privilegovanih.

„Nakon dobijanja odluka u postupku po javnom pozivu, oni su uvidjeli da je veliki broj njih, odnosno preko 40 firmi, dobilo pozitivne odluke. Oni su uvidjeli i da poziv nije bio za samo pet firmi, kako je proteklih dana nastojalo da se manipuliše javnošću, već da je 40 firmi dobilo sirovinu u odjeljenjima u kojima su konkurisali“, kazali predstavnici Uprave.

Oni su se zahvalili drvoprerađivačima jer su uvidjeli propust i priznali da je poziv bio jedan od najtransparentnijih i najpravičnijih.

Predstavnici 30-ak drviprerađivačkih preduzeća iz više gradova sa sjevera blokirali su u srijedu magistralni put Berane–Rožaje, u mjestu Kalače, protestujući zbog načina na koji je sproveden javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније