Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

07. 08. 2024. 16:43 >> 16:43
Čitaj mi:

MPNI

Podržaće 36 projekata u oblasti nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) izdvojiće preko 90 hiljada eura za 36 projekata u oblasti nauke i inovacija, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz MPNI su kazali da će, u okviru festivala “Dani nauke i inovacija 2024”, za sufinansiranje 19 projekata promocije nauke izdvojiti 45,26 hiljada eura, dok će za 17 inovativnih programa obezbijediti 46,98 hiljada.

Taj Vladin resor je na svojoj web stranici u maju objavilo konkurse za sufinansiranje projekata promocije nauke i za podršku inovativnim programima, u iznosima od po 50 hiljada eura.

Oba konkursa bila su otvorena do 20. juna, a rok za Konkurs za podršku inovativnim programima bio je produžen do 5. jula.

Kako su kazali iz Ministarstva, do isteka roka za podnošenje prijava na konkurse, podnijeto je 25 prijava projekata promocije nauke i 23 prijave inovativnih programa.

“Nakon sprovedenog procesa ocjene prijava na konkurse, Ministarstvo je prihvatilo za sufinansiranje 19 projekata promocije nauke u ukupnom iznosu 45,26 hiljada eura i 17 inovativnih programa u ukupnom iznosu od 46,98 hiljada eura”, kazali su iz MPNI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније