Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

06. 08. 2024. 15:10 >> 15:15
Čitaj mi:

Opština Danilovgrad

Ponovnog prekopavanja u ulici Lazara Đurovića neće biti

Povodom informacije koja se tokom jučerašnjeg dana pojavila u pojedinim medijima, a koja bi mogla izazvati opravdanu zabrinutost građana, Opština Danilovgrad obavještava javnost da ponovnog prekovanja kolovoza u ulici Lazara Đurovića neće biti.

“U sklopu radova na rekonstrukciji pomenute ulice, pored toga što jedan od glavnih ulaza u grad ima potpuno novi izgled, a građani novu i sigurnu saobraćajnicu završena je izgradnja atmosferske kanalizacije, ali i stvoreni uslovi za širenje fekalne kanalizacione mreže budući da su u trupu puta postavljenje za to potrebne cijevi”, navode iz opštine.

Shodno tome, Opština Danilovgrad čvrsto garantuje svojim sugrađanima da širenje fekalne kanalizacione mreže u budućnosti neće zahtijevati bilo kakva prekopavanja tek rekonstruisane saobraćajnice.

“U cilju rješavanja problema odvoda otpadnih voda iz Osnovne škole, vrtića i Gimnazije izvršen je prekop saobraćajnice, postavljene revizione šahte i u narednom periodu biće izgrađen kanalizacioni sistem koji će povezati sve tri ustanove. Radovi kreću kad projektna dokumentacija bude spremna. Za to je, po idejnom rješenju, predvidjeno 30.000 eura”, ističu u saopštenju.

Prostornim planom je, dodaju, bilo predviđeno da se Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda gradi u Landži te je na osnovu toga projektovana i fekalna kanalizaciona mreža duž Ulice Lazara Đurovića sa jasno definisanim karakteristikama i padom cjevovoda prema Danilovgradu.

“Međutim, kako je Landža isključena kao lokacija za izgradnju PPOV-a, a u međuvremenu nije određena nova lokacija, to nije poznato ni u kom pravcu će oticati fekalne otpadne vode niti koji pad cjevovoda će biti usvojen, a i druge karakteristike planirane mreže nisu poznate. Uzevši u obzir činjenicu da se u budućnosti planira fekalna kanalizaciona mreža sa dominantno gravitacionim sistemom odvođenja fekalnih otpadnih voda neophodno je znati tačnu lokaciju PPOV-a i uraditi određenu projektnu dokumentaciju kako bi čitav sistem efikasno funkcionisao. Nakon toga može se pristupiti izgradnji cijelog kanalizacionog sistema za fekalne otpadne vode ili izgradnji po fazama, koje, ponavljamo, zbog već ugrađenih cijevi za fekalnu kanalizaciju ni u jednom slučaju neće zahtijevati prekopavanje ulice Lazara Đurovića”, ističe se.

Opština Danilovgrad je, naglašavaju, više puta potvrdila svoje opredjeljenje ka unapređenju lokalne infrastrukture i sveukupnog kvaliteta života svojih sugrađana, a prilikom realizacije projekta rekonstrukcije ulice Lazara Đurovića, vodila se, kao i u svakom prethodnom primjeru, isključivo poštovanjem tehničke dokumentacije i strogih pravila struke.

“Senzacionalistički, očigledno maliciozni tekstovi onih kojima su svakako poznate informacije navedene u ovom tekstu a koje se tiču još uvijek nedefinisane lokacije za novo PPOV, neće naići na ćutanje rukovodstva Opštine Danilovgrad, niti usporiti napore ka izgradnji ljepšeg, sigurnijeg i funkcionalnijeg grada”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније