Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

05. 08. 2024. 22:45 >> 22:41
Čitaj mi:

MPNI

Raspisan poziv za učešće u pilot programu “Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama”

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga sprovodi Pilot program „Sprečavanje nasilja i vandalizma u školama“, pa je tim povodom objavljen Javni poziv nezaposlenim licima za učešće u ovom pilot programu.

Program se, kako je saopšteno iz resora, sprovodi na teritoriji Podgorice, Cetinja, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Plava, Gusinja, Rožaja, Herceg Novog, Budve i Bara, a po potrebi i na teritoriji drugih opština.

“Pilot program će se realizovati u periodu od 12 mjeseci, od kojih se period od 10 mjeseci odnosi na sprovođenje programskih aktivnosti na terenu, u javno obrazovnim ustanovama iz opština u kojima se realizuje program”, kaže se u saopštenju MPNI.

Programske aktivnosti na terenu, kako su pojasnili, će sprovoditi 45 asistenata i asistentknja u sprečavanju nasilja i vandalizma u javno obrazovnim ustanovama, u trajanju od 10 mjeseci.

“Prijave za Program se podnose najkasnije do 15. avgusta a mogu ih podnijeti nezaposlena lica sa stečenim najmanje IV1 nivoom kvalifikacije obrazovanja, koja su osposobljena za obavljanje poslova asistenta za sprečavanje nasilja i vandalizma u školama. Za one koji budu ispunili opšte uslove biće sprovedeno i psihološko testiranje”, naveli su iz resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније