Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

04. 08. 2024. 09:24 >> 09:24

ČESTITKE SPAJIĆA

Projektima u Petnjici i Plužinama do boljeg životnog standarda na sjeveru

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je građankama i građanima Petnjice i Plužina Dan Opštine.

„Neizmjeran je doprinos žitelja bihorskog kraja u razvoju našeg društva kao raznolike, multietničke i muiltikulturalne zajednice, sa velikim postignućima u svim oblastima. Stanovnici Petnjice i njene okoline, kao i njihovi preci, svojom darovitošću i čuvanjem autohtonih tekovina, ostavljaju dubok stvaralački trag, prepoznat u nacionalnim i međunarodnim okvirima“, naveo je predsjednik Vlade u čestitki.

On očekuje da će se, u narednom periodu, kroz intenzivniju saradnju, te sprovođenjem brojnih razvojnih projekata, životni standard, naročito u sjevernoj regiji, podići na viši nivo.

Održiva iskorišćenost hidro i šumskog potencijala, intenzivniji razvoj autentične poljoprivredne proizvodnje i domaće radinosti, etno i seoskog turizma, ističe predsjednik Vlade, garancije su za realan i brz napredak Opštine..

„Siguran da ćemo, kroz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama, postići ravnomjeran i održiv razvoj, zaustavljajući socijalno raslojavanje i odliv stanovništva sa sjevera, još jednom, svim građankama i građanima Petnjice čestitam opštinski praznik“, zaključuje premijer Spajić u čestitki.

Spajić je čestitao građankama i građanima Plužina Dan opštine.

On je kazao da Plužine sa ponosom čuvaju sjećanje na herojske podvige i izuzetne ličnosti koje je iznjedrio pivski kraj, a koje zaslužuju poštovanje.

„Rekordna posjećenost koju bilježi Opština, potvrda je vrijednosti mnoštva prirodnih ljepota i kulturnoistorijskih spomenika, ali i pregnuća lokalne uprave i domaćinstava, u cilju održivog razvoja ovog planinskog područja. Pored vrijednih rezultata u energetskoj, te oblasti agrara, etno i seoskog turizma, Plužine decenijama unazad dokazuju da su jedan od značajnijih centara za dešavanja iz oblasti kulture na sjeveru države“, naveo je Spajić u čestitki.

Predsjednik Vlade istakao je da će u revitalizaciji starih industrijskih pogona, izgradnji novih i mapiranju biznis zone u Plužinama, lokalna uprava imati punu podršku Vlade.

Kako je dodao, nove mjere ekonomske politike garantuju veću produktivnost i pravedniju raspodjelu državnih sredstava, a fokusiranost na evropsku integraciju - prosperitetnu državu, jakih institucija i društvo ravnomjernog, održivog razvoja i građanske harmonije.

„Siguran da ćemo, jačajući pozitivne prakse i afirmišući uspješne primjere, imati plodotvorniju saradnju, na dobrobit svih građanki i građana Plužina, još jednom vam čestitam Dan opštine“, poručio je predsjednik Vlade u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније