Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

04. 08. 2024. 08:18 >> 08:19

"veliki potencijal"

Milatović čestitao Dan opštine Petnjici i Plužinama

Petnjica i Plužine slave Dan opštine. Tim povodom , čestitke je uputio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Rukovodstvu i građanima Plužina poručio je da je ovaj dan prilika da se podsjetimo na hrabrost, neustrašivost i odlučnost Pivljanki i Pivljana koji su tokom Narodnooslobodilačke borbe dali ogroman doprinos u izgradnji države i društva na ključnim idejama antifašizma.

"Velike žrtve koje je Piva podnijela u Drugom svjetskom ratu opomena su da univerzalne vrijednosti mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja nemaju cijenu i da ih moramo čuvati kao iskonske vrijednosti našeg društva", kazao je Milatović.

Raskošni prirodni potencijali parka prirode „Piva“ i bogatstvo resursa Plužina, kako je rekao, obezbjeđuju da se na održivim osnovana razvija energetika, poljoprivreda, seoski i avanturistički turizam, što doprinosi ekonomskom prosperitetu ovog kraja, ali i čitave Crne Gore.

"Sinhronizovanim djelovanjem lokalne i državne vlasti, ulaganjem u infrastrukturu, jačanjem regionalne povezanosti, uz dalje snaženje privredne i turističke aktivnosti, Plužine imaju šansu da dodatno unaprijede kvalitet života stanovnika ovog kraja. Izvrsni ljudski i intelektualni kapital koji je Piva iznjedrila, po čemu je ovaj kraj prepoznat, omogućava da gradimo bolju i prosperitetniju budućnost za generacije koje dolaze", kazao je Milatović i poručio da u instituciji Predsjednika imaju partnera za sve konstruktvine ideje.

Rukovodstvu i svim stanovnicima Petnjice poručio je da se u Petnjici brižljivo čuva i baštini temeljna vrijednost našeg društva – multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni sklad.

"Ova mlada crnogorska opština posjeduje brojne potencijale za razvoj poljoprivredne i turističke djelatnosti", kazao je on.

Bihorski kraj, prema njegovim riječima, zahvaljujući bogatoj kulturnoj baštini i prirodnim resursima, prepoznat po gostoljubivosti vrijednih domaćina i domaćica, ima potencijal da značajno doprinese cjelokupnom razvoju crnogorskog sjevera.

"Da bi to ostvarili potrebna je snažnija podrška državnih vlasti kako bi realizacijom ključnih infrastrukturnih projekata, otvaranjem novih radnih mjesta i intenziviranjem investicionih aktivnosti, Petnjica postala mjesto iz kojeg se više neće odlaziti. Brojna petnjička dijaspora, promocijom i ulaganjima u svoj rodni kraj, može dati dodatnu vrijednost ovom mjestu i pozicionirati ga na mapi glavnih turističkih destinacija našeg sjevera, što će doprinijeti sveukupnom društveno-ekonomskom prosperitetu", kazao je Milatovoć. .

Poručio je da je uvjeren da će Petnjica biti mjesto u koje se sa zadovoljstvom vraća i ostaje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније