Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

13. 07. 2024. 16:56 >> 16:56
1
Čitaj mi:

DAN DRŽAVNOSTI

U Baru obilježen 13. jul: "Crna Gora nosi neugasivu luču slobode"

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik UBNOR-a i antifašista Bara Đuro Marković su položili cvijeće kod Spomen parka na mjestu nekadašnjeg fašističkog logora na Topolici. Nakon toga, u Domu revolucije odata je pošta prema 855 barskih rodoljuba koji su se širom Evrope borili protiv fašističke ideologije.

Raičević je istakao da se mi u Baru sa posebnim pijetetom i ponosom sjećamo ovog slavnog datuma jer je upravo u Baru pukla prva ustanička puška protiv zla fašizma.

“Najsvjetlije tradicije i temelji crnogorske države snažno su isprepletani upravo kroz ovaj datum. Ovo je dan kada je na Berlinskom kongresu 1878. godine, Crna Gora međunarodno priznata kao suverena država ali i dan kada je 1941. Crna Gora potvrdila da u svakom vremenu nosi neugasivu luču slobode. Crna Gora uvijek je znala da je vrijednost slobode neprolazna vrijednost za koju se uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala”, kazao je Raičević u svom govoru.

U duhu obilježavanja 13. jula, položeno je cvijeće na spomenicima u Virpazaru, Gornjim Seocima, Mišićima kao i na spomeniku palim borcima za slobodu u Mrkojevićima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније