Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

05. 07. 2024. 13:21 >> 13:25
1

MOMO KOPRIVICA

"Otvaramo saobraćajnice, a zatvaramo švercerske rute"

Potpredsjednik Vlade Momo Koprivica saopštio je na otvaranju dionice magistralnog puta Nikšić–Plužine, od Jasenovog Polja do Vidrovana da je jasno opredjeljenje ove Vlade da građanima obezbijedi sigurne i dobre saobraćajnice, te i da se ulaže u svaki grad. Nikšić, rekao je Koprivica, više nije kao nekad zapostavljen.

Rekonstrukcija dionice Jasenovo Polje – Vidrovan, u dužini od oko 5,5 kilometara, koštala je 4,5 miliona eura. Izvođač radova je bila nikšićka firma „Mehanizacija i programat“, a nadzor je vršila firma GPC.

“Došlo je vrijeme da se u Crnoj Gori nakon slijepih ulica i decenijskog okretanja oko jednog kružnog toka otvaraju novi putevi i to oni moderni saobraćajni putevi kao što je ovaj koji danas otvaramo, ali i putevi ka Evropskoj uniji i putevi ka većem i boljem standardu građana Crne Gore. Vlada ima za prioritet vladavinu prava, bolji socio - ekonomski položaj građana, a na privredni ambijent i unapređenje socio - ekonomskog položaja građana najbolje utiču upravo ovakve moderne saobraćajnice koje su javna dobra koja podstiču privredni rast. Dakle, otvaramo saobraćajnice, a zatvaramo švercerske rute i to je mjera jednog suštinskog privrednog razvoja i uspona Crne Gore koji je uslijedio i koji će tek predstojati“, rekao je Koprivica.

Koprivica je rekao da je prije 30. avgusta 2020. bilo godina kada je svega 0,8 odsto kapitalnog budžeta države završavalo u Nikšiću.

“ Došlo je vrijeme kada se i sa državnog i sa lokalnog nivoa vlasti mijenjaju stvari, ulaže se u kapitalna dobra. Uvećan je za nekoliko puta kapitalni budžet za Nikšić i sada su budžetom Crne Gore 29 projekata koji se realizuju iz, kako rekoh, državnog budžeta, od čega tri sa pozicije Uprave za saobraćaj u vrijednosti od 66 miliona eura, a preostalih 26 se realiziju sa pozicije Uprave za kapitalne projekte. Ukupna vrijednost tih višegodišnjih projekata je 154 miliona eura“, rekao je Koprivica.

Uz saglasnost Ministarstva finansija, istakao je Koprivica, dodata su veoma važna tri projekta- rekonstrukcija tunela Budoš, izgradnja trim staze i sportsko- rekreativnog parka u Trebjesi i vrtića u Nikšiću.

“ U okviru rešavanja infrastrukturnih problema sa tzv. kumulativne aktivnosti od 20 miliona eura koji su predviđeni za lokalne samouprave Opština Nikšić je kroz ugovor sa Upravom za kapitalne projekte dobila dodatnih milion eura za rješavanje infrastrukturnih problema i siguran sam da će to biti veoma racionalno iskorišćeno i već se racionalno koristi tako da će sveukupna infrastruktura u Nikšiću kao ključna pretpostavka razvoja našeg grada biti unaprijeđena i to se već vidi“, rekao je Koprivica.

Zahvalio je izvođaču i radnicima koji su proteklih mjeseci radili na ovoj saobraćajnici, ali i građanima Jasenovog Polja koji su, rekao je Koprivica, imali pozitivan odnos u toku realizacije projekta.

Najavio je nastavak realizacije brojnih kapitalnih projekata.

“Predviđeno je za ovu godinu 14 miliona za Nikšić, a već je realizovano 8, 3 miliona što je 57 procenata, jedan visok stepen realizacije kapitalnih projekata i to nas raduje i to govori o sposobnosti i spremnosti i države i lokalne samouprave da radi na razvoju Nikšića i naše države“, kazao je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније