Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mediabiro ]

27. 06. 2024. 16:01 >> 16:01
1

andrija mandić

"Mir i stabilnost bile važne odrednice u politici Momira Bulatovića"

Pomen bivšem predsjedniku Crne Gore Momiru Bulatoviću održan je danas u kučkom selu Raći. Povodom obilježavanja pet godina od smrti Momira Bulatovića i šesnaest godina od smrti njegovog sina, okupili su se porodica, prijatelji, kolege i veliki broj predstavnika javno-političkog života u Crnoj Gori, dok je pomen služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Među mnogobrojnim kolegama i učesnicima javno-političkog života, posebnu počast Momiru Bulatoviću dao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

“Momir Bulatović je jedna od najvećih istorijskih ličnosti Crne Gore – čovjek koji je bio na čelu Crne Gore i na čelu Savezne vlade u vrijeme teških izazova početkom 90-ih i napada na SR Jugoslaviju 1999. godine. Upravo zahvaljujući njegovoj pameti i dobroj procjeni Crna Gora je jedina od bivših jugoslovenskih republika gdje se nije odigrao građanski rat. Mir i stabilnost su bile važne odrednice u politici Momira Bulatovića, a kao čovjek i kao osoba koja je držala do tradicionalne Crne Gore uradio je sve da one loše stvari po kojima se nažalost danas Crna Gora prepoznaje u svijetu zaustavi. Danas su posljedice toga i ova borba koju vodimo da Crna Gora bude slobodna i da bude oslobođena od kriminala i korupcije, da u Crnoj Gori svi jedni drugima budemo braća, kao što je želio Momir Bulatović,” naveo je Mandić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније