Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M./Mina

18. 06. 2024. 14:35 >> 14:37
Čitaj mi:

Slavica Milačić

Crna Gora deponovala instrument ratifikacije o nedozvoljenim subvencijama u ribarstvu

Ambasadorka Misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama, Slavica Milačić, deponovala je u ime Crne Gore ratifikacioni instrument u vezi sa Sporazumom o nedozvoljenim subvencijama u ribarstvu.

Ona je u petak rekla da to predstavlja dokaz od vitalnog značaja koji Crna Gora pridaje dugoročnoj održivosti okeana i egzistenciji ribarskih zajednica.

Takođe, Milačić je ukazala na posvećenost Crne Gore multilateralizmu i zajedničkim naporima da se unaprijedi multilateralna agenda održivog ribarstva zabranom štetnih subvencija poput onih za ilegalni, neprijavljeni i neregulisani ribolov.

Milačić je kazala da se nada da će to biti još jedan podsticaj ostalim članicama Svjetske trgovinske organizacije (STO) koje tek treba da ratifikuju sporazum da to i učine.

Direktorica STO, DG Okonjo-Iweala, pozdravila je dostavljanje instrumenta ratifikacije i navela da je Crna Gora 77. članica koja je dostavila instrument prihvatanja.

Ona je pohvalila Crnu Goru na doprinosu multilateralizmu i istakla da je zajednički cilj da ribarstvo učinimo održivim.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da je dostavljanjem Instrumenta Crna Gora nastavila da slijedi politiku Zajedničke ribarske politike i stavove EU.

Za stupanje na snagu i implementaciju već usvojenog Sporazuma o nedozvoljenim subvencijama u ribarstvu, potrebno je da dvije trećine članica STO dostavi Sekretarijatu STO-a ratifikacioni instrument.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније