Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

18. 06. 2024. 09:52 >> 09:57
1
Čitaj mi:

Mirković ZA TVCG

Stiže novi tropski talas, biće do 40 stepeni

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

"Narednih dana, očekuje se dodatan priliv toplog vazduha, topla advekcija sa sjevera Afrike, što će usloviti u Crnoj Gori izuzetno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha u najtoplijim predjelima, dakle, u Zetsko-bjelopavličkoj ravnici, će vjerovatno dostići 40°C", kazala je Mirković. 

Pik ovog talasa, kako je istakla, očekuje se negdje od četvrtka-petka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Danas i narednih dana ćemo imati izuzetno visoke vrijednosti UV-indeksa. Danas preko 8,5 UV jedinice i svakako je neophodno skratiti boravak na suncu u periodu između 11 i 16 časova, upozorava Mirković. 

Od četvrtka se povremeno očekuje mala i umjerena oblačnost. U subotu, po podnevnim satima, u planinskim predjelima, prvenstveno na sjeveru, ponegdje uz umjereni poveća razvoj oblačnosti, lokalno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Do subote je stabilno izuzetno toplo, svakodnevno toplije vrijeme.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније